Известие

Collapse
No announcement yet.

Слаби фарове на моята 147-ца.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Слаби фарове на моята 147-ца.

Колеги, как са ви фаровете на вашите 7-ци? Моите са много зле. Направо не ми се тръгва вечер на път. Къде да търся проблема.
    Alfa Romeo 147, 1.9 JTD 16 V

Моите са си перфектни. Провери дали идва 12v на крушките, да не би да има спад в напрежението, ако няма спад отиди на реглаж, ако и там няма проблем е възможно рефлекторите да са се изпекли, едни лупи и си в играта. Слюдите как са да не са се матирали от слънцето ?
    Last edited by NoFeArr; d.m.y г., 21:07.
    147 1,6 105к.с. 2002г.

Comment

И аз съм много доволен от моите,хем съм с ultra life,демек най-слабите крушки.Осветеността е перфектна.То колегата над мен обобщи общо взето какво да провериш,захранване,крушки,рефлектори,стъкла
      (пластмаси).
      пс. Моята е фейс.
      156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
      147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
      159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Значи не е до фаровете, а имам някъде проблем. Благодаря за отговорите. Ще потърся проблема и ще пиша има ли резултат.
        Alfa Romeo 147, 1.9 JTD 16 V

Comment

Може да нямаш проблем. Различните хората дефинират "слаби" по-различен начин. Някой искат да им е като през деня, което няма как да стане или пък до сега са карали каталясник, който свети в очите на хората и сега им се види слабо. И преди да се ядоса автора, нека отбележа, че това не се отнася конкретно до него, ами като общо и затова по пътищата ме ослепяват с неправилна настройка за да може да им свети "по-добре".
          Fiat Bravo II 1.4 16v

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
            И аз съм много доволен от моите,хем съм с ultra life,демек най-слабите крушки.Осветеността е перфектна.То колегата над мен обобщи общо взето какво да провериш,захранване,крушки,рефлектори,стъкла
            (пластмаси).
            пс. Моята е фейс.
            Друже, аз съм недоволен от фаровете, макар да са кристално чисти. Да не би на теб да ти помага северното сияние и 6-те месеца полунощ?

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
              Друже, аз съм недоволен от фаровете, макар да са кристално чисти. Да не би на теб да ти помага северното сияние и 6-те месеца полунощ?
              Хах...а не бе,просто съм по-млад ...а другите 6 месеца полуден,къде ги оставяш

Сега сериозно,имам и night breaker,но ги свалих щото много напичат.С тях пък е направо ден.А може да се каже,че имам проблем с очите на тъмно,но фаровете ми ме удовлетворяват и осветеността е хубава....а даже мисля да ги полирам.
              Нека колегата си провери нещата и ще видим откъде идва неговия проблем.
              156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
              147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
              159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Като полирате фаровете после слагате ли лак или фолио, или може и без?
                156 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
                  Като полирате фаровете после слагате ли лак или фолио, или може и без?
                  Лак, задължително

Comment

За да са ти слаби фаровете, провери какво напрежение идва до тях. Трябва да е поне 14 волта.
                    Може да използваш и един просташки, но безотказен метод. Взимаш един кабел, поне 1.5мм И с него първо подаваш на фаровете маса от акумулатора или динамото, а после и плюс. пак от акъмулатора или динамото. Най-добре от динамото.
                    Ако има промяна, а то надявам се , че ще има, ако е от масата, почистваш и подаваш нова маса от купето.
                    Ако е по плюса, горещо ти препоръчвам да си сложиш две релета. Схемата е описвана много пъти. Ако не я намериш се обади. Елементарна е.
                    Ако обаче не се променя, то динамото не подава нужното напрежение. Всъщност започни и с него, ако имаш под ръка мултицет. Трябва да е примерно 14.1-14.5 волта.
                    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                      За да са ти слаби фаровете, провери какво напрежение идва до тях. Трябва да е поне 14 волта.
                      Може да използваш и един просташки, но безотказен метод. Взимаш един кабел, поне 1.5мм И с него първо подаваш на фаровете маса от акумулатора или динамото, а после и плюс. пак от акъмулатора или динамото. Най-добре от динамото.
                      Ако има промяна, а то надявам се , че ще има, ако е от масата, почистваш и подаваш нова маса от купето.
                      Ако е по плюса, горещо ти препоръчвам да си сложиш две релета. Схемата е описвана много пъти. Ако не я намериш се обади. Елементарна е.
                      Ако обаче не се променя, то динамото не подава нужното напрежение. Всъщност започни и с него, ако имаш под ръка мултицет. Трябва да е примерно 14.1-14.5 волта.
                      Иве, ако при мен е 13.8V какво правим тогава. Моят алтернатор не стига 14.2

Comment

Ами оправи си възбуждането!
                        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                          Ами оправи си възбуждането!
                          То възбуждането си е добро, консумацията е много щом на пуснато парно, фарове е 13.7, подгряване на нафта

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
                            ...А може да се каже,че имам проблем с очите на тъмно

Нека колегата си провери нещата и ще видим откъде идва неговия проблем.
                            На първо място отидете да си прегледате очите, че накрая ще излезе на крива ракета - космоса и пречи

С много познати между 20-35г съм говорил и заради прекомерното ползване на смарт телефони, таблети, лаптопи итн масово хората имат проблеми със зрението на далече, и когато е тъмно (и аз съм в кюпа)!

При мен разликата с очила и без очила е все едно да гледам БТВ нормалната или БТВ HD Особено на тъмно, виждам в пъти по-добре! Та вече си имам очила, които нося само докато шофирам.

След очния преглед, ако всичко ви е 6, слагайте ксенони, полирайте фарове итн
                            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                              На първо място отидете да си прегледате очите, че накрая ще излезе на крива ракета - космоса и пречи

С много познати между 20-35г съм говорил и заради прекомерното ползване на смарт телефони, таблети, лаптопи итн масово хората имат проблеми със зрението на далече, и когато е тъмно (и аз съм в кюпа)!

При мен разликата с очила и без очила е все едно да гледам БТВ нормалната или БТВ HD Особено на тъмно, виждам в пъти по-добре! Та вече си имам очила, които нося само докато шофирам.

След очния преглед, ако всичко ви е 6, слагайте ксенони, полирайте фарове итн
                              Това имах и аз впредвид
                              Fiat Bravo II 1.4 16v

Comment

Working...
                              X